Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Dagmar Ingelse Leestijd 8 min.

Waarom je als developer bij Way2Web wilt werken

De groei van de IT-sector is duizelingwekkend. Maar het betekent ook dat het tekort aan gekwalificeerd personeel steeds nijpender wordt. Bijna de helft van de vacatures voor developers blijkt moeilijk te vervullen. Hoe lukt het Way2Web om door te groeien naar een derde en vierde ontwikkelteam?

We vragen het aan IT-manager Peter Paul.

Way2Web demo trui

Het beste uit jezelf halen in een prettige sfeer

Waarnaar zoekt een software developer?

“Meer dan ooit moet je als werkgever aantrekkelijk zijn voor developers. Met alleen een goed salaris bieden ga je het echt niet redden. Je wilt als developer interessant en uitdagend werk, groeien als professional en een prettige sfeer”, aldus Peter Paul.

“De projecten bij Way2Web zijn heel gevarieerd. Je zit dus niet jaren te werken aan hetzelfde. Wij maken slimme oplossingen voor bijvoorbeeld de vastgoedsector, horeca, retail en de uitzendbranche. Maar ook voor overheid en onderwijsinstellingen. We bouwen aan projecten die er echt toe doen, er zijn veel mensen van ons werk afhankelijk. Het liefst bouwen we voor opdrachtgevers met een missie, zoals Koninklijke Horeca Nederland of UMC Utrecht.”

Applicaties voor procesoptimalisatie

“Begrijp me niet verkeerd: die grote variatie in opdrachten betekent allerminst dat we inleveren op de diepgang. Het gaat bij ons om softwareprojecten die ertoe doen. Om innovatieve applicaties waarmee kritische bedrijfsprocessen verbeterd worden en waarmee onze klanten zich kunnen onderscheiden in de markt.”

“We werken met de modernste technieken zoals de open-source frameworks Laravel en Vue.JS. Dankzij het gebruik van codestandaarden kan iedereen overal aan werken. Het checken van code verloopt automatisch met Dusk, Feature & Unit tests via de buildserver. Maar je werk krijgt ook altijd nog een review door een van de collega’s.”

Software ontwikkelen = samenwerken

“Al onze ontwikkelteams werken sinds een paar jaar agile scrum. Er wordt intensief samengewerkt met de klant. En vooral ook met elkaar. Het team kiest zelf welke items uit de backlog er tijdens de sprint van een week gebouwd worden. En ze beoordelen elkaar achteraf. Problemen lossen we altijd sámen op.

“Het is hier dus allesbehalve traditioneel hiërarchisch georganiseerd. De directie zegt niet wat je moet doen, dat weten jij en je collega’s het beste. Sinds kort zijn we bezig met het opschalen van scrum. We onderzoeken hoe meerdere ontwikkelteams, als dat nodig is, samen kunnen werken aan hetzelfde project. ”

Way2Web samenwerken kantoor

Problemen samen aanpakken en oplossen

Jezelf als IT-specialist telkens weer verbeteren

“Als je ons team komt versterken, dan nemen we ongeveer een half jaar om je goed in te werken. Daarnaast moet je ook echt je plek vinden binnen het team. Saamhorigheidsgevoel en een prettige sfeer zijn hier superbelangrijk. Je krijgt volop ruimte om je te ontwikkelen. Met duidelijke targets in het belang van jou en van ons als bedrijf.”

“De developers van Way2Web werken hier graag. Het personeelsverloop is laag en dat zegt denk ik ook veel. Ik wil getalenteerde en enthousiaste developers graag uitnodigen om kennis te maken en misschien eens een middag mee te lopen”, besluit Peter Paul.

5 redenen om een afspraak te maken met Peter Paul

  • Variatie in projecten en klanten, met oog voor kwaliteit
  • Software ontwikkelen die er echt toe doet
  • Geavanceerde techniek
  • Alle ruimte voor groei
  • Intensief samenwerken

Mail voor een afspraak

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?