Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Tim de Leeuw Leestijd 3 min.

Loyale klanten? Kies voor een mobiele app!

Eindgebruikers blijken veel meer emotie en binding te voelen met een mobiele app dan met een toepassing op het web. Geen wonder dus dat transacties, communicatie en digitale samenwerkingen zich razendsnel verplaatsen van desktop naar smartphone en tablet. In plaats van ‘gewoon’ een middel om te reserveren, bestellen en betalen is de mobiele app een geweldige tool om klantloyaliteit te versterken. Heeft jouw organisatie al een mobiele app?

Dicht bij de klant

Met een mobiele app zorg je om te beginnen natuurlijk voor veel gebruiksgemak. Native en crossplatform apps voelen bovendien meteen vertrouwd aan. En ze hebben toegang tot alle functies van een device, niet alleen de camera en microfoon, maar ook pushnotificaties, bewegingssensoren en locatiegegevens. Dat gebruiksgemak of zelfs gebruikplezier, zorgt voor verbinding en loyaliteit.

Met een mobiele app zit je heel dicht op de huid van je klant. Die kan met één klik in contact komen met jouw organisatie. En jij kunt met het grootste gemak een bericht actief pushen.

Het gebruiken van online cookies kent steeds meer restricties en wordt misschien wel helemaal verboden – met een mobiele app heb je van die beperkingen geen last. Daarmee is de mobiele app de ideale tool voor 1-op-1 contact. Voor precies de juiste aanbieding of actie op precies het juiste moment.

Voordelen mobiele app

  • Gebruikplezier
  • Zorgt voor verbinding
  • Loyaliteit

Kies de juiste partner

Als een mobiele app een sleutelrol gaat vervullen in het contact met je klant is het belangrijk dat je een strategische softwarepartner vindt die jouw organisatiedoelen goed begrijpt en een oplossing terug kan vertalen naar wat het je oplevert. Een mobiele app die niet aansluit bij de behoeften en wensen van je klant en bij jouw business goals is de investering niet waard.

Daarnaast is het belangrijk dat je een leverancier kiest die het hele traject beheerst en daardoor kwaliteit kan borgen. Dat betekent naast goede codekwaliteit ook hoogwaardig UX/UI-design, betrouwbare en stabiele koppelingen met bestaande systemen, informatiebeveiliging en soepel publiceren in een app store. De eerste versie moet meteen een volwaardige oplossing zijn.

Met een slimme mobiele app kun je je onderscheiden ten opzichte van andere aanbieders. Uiteraard zitten die ook niet stil, dus je bent gebaat bij een korte levertijd, bij een snelle time-to-market. Tot slot zijn natuurlijk ook de kosten belangrijk. Gelukkig heeft een mobiele app vaak een beperkte scope en is daarmee zeer zeker betaalbaar.

Screens-corona-app-DEF

Altijd en overal onder handbereik

Nieuwe kansen benutten

Met een mobiele app gaat er een hele wereld aan nieuwe mogelijkheden voor je open. Het is een geweldige tool voor nieuwe ambities en targets, zonder torenhoge investeringen of een langdurig ontwikkeltraject. Wij verwachten zelfs dat de mobiele app binnen niet al te lange tijd de enige ‘drager’ van communicatie, samenwerkingen en transacties met de klant of eindgebruiker is.

Mobiele app in actie: Stoma HuidCheck

Huidproblemen door een stoma moeten zo vroeg mogelijk gesignaleerd worden. Met de Stoma HuidCheck kunnen patiënten een foto en een beschrijving van de symptomen doorgeven aan een specialist ‘op afstand’ voor advies of een doorverwijzing naar bijvoorbeeld een ziekenhuis.

Deze mobiele app stimuleert patiënten om eerder hulp te zoeken, zorgt voor een tijdige behandeling, bespaart kosten en verlaagt de druk op de zorg. Voor patiënten zelf draagt deze mobiele app bij aan een betere kwaliteit van leven.

Screen-Stoma HuidCheckkopie
Surf Plekkie Way2Web Mobile responsive

Mobiele app in actie: Plekkie

Met Plekkie vinden studenten snel en zonder te reserveren een beschikbare ruimte voor 2 – 12 personen in een gebouw of op een campus. Om te overleggen, te workshoppen, te studeren of gewoon om even te chillen bijvoorbeeld.

Plekkie ‘weet’ welk lokaal of welke kamer beschikbaar is door een slimme toepassing van sensortechnologie en het Internet of Things. Een razendsnelle, krachtige en slimme tool voor een betere benutting van gebouwen.

 

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?