Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Dagmar Ingelse Leestijd 4 min.

5 argumenten om te kiezen voor frontend development met Vue.js

In een eerder artikel legden we uit waarom Laravel voor ons het ideale framework is voor backend development. Het open-source framework Vue.js heeft onze voorkeur bij frontend development. Waarom leggen we je hier graag uit.

# 1. Voortreffelijke user experience

Hoe een gebruiker een applicatie ervaart is waar het bij frontend development natuurlijk uiteindelijk allemaal om draait. En met die user experience zit het met Vue.js dus helemaal goed. Het framework is vele malen lichter dan populaire tegenhangers en maakt zelfs de meest complexe applicaties supersnel, ook als het gaat om heel veel data. En laat die snelheid nou net een wereld van verschil maken voor de user experience.

# 2. Snellere software development

Vue.js voelt meteen vertrouwd aan door de combinatie van Javascript code, HTML en CSS. Zelfs junior developers kunnen er vrijwel direct mee aan de slag.  Dankzij de eenvoud van Vue kan een ontwikkelaar sneller starten, beter en sneller samenwerken en eerder opleveren. Bovendien is de cleane code uitstekend te onderhouden en makkelijk overdraagbaar aan andere developers voor samenwerking of overname van een project.

# 3. Grote, actieve community developers

Vue.js bestaat nog maar 5 jaar maar behoort nu al tot de meest populaire opensource frameworks voor frontend development. En dat betekent dat steeds meer mensen zich bezighouden met het ontwikkelen en verbeteren van plugins, documentatie schrijven, use cases presenteren en ondersteuning bieden via forums. Het voordeel hiervan is dat ontwikkelaars gebruik kunnen maken van de expertise van deze community waardoor je nog sneller mooie applicaties kan verwachten.

Way2Web Ezra Erik Dagmar

Bij Way2Web is frontend framework Vue.js favoriet

# 4. Toekomstbestendige applicaties

Goede webapplicaties zijn eigenlijk nooit ‘af’. Software development is een continu proces. De architectuur van Vue.js is zodanig dat het frontend probleemloos kan worden aangepast en uitgebreid. Er zijn libraries met tal van officiële en door de community gecreëerde plug-ins en ook geavanceerde features voor zeer grote en complexe applicaties. Met Vue.js ben je dus ook in de toekomst verzekerd van een goed werkende applicatie. Kortom, met Vue.js ontwikkel je applicaties met de gebruiker centraal.

# 5. Indruk maken met animaties

In Vue.js is het kinderspel om prachtige animaties toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan knoppen die vloeiend verkleuren als je muis er overheen beweegt. Dit is een vorm van feedback aan de gebruiker. De animaties geven terugkoppeling en zorgen voor een natuurlijke gebruikerservaring.  Een applicatie oogt daardoor niet alleen modern maar wordt ook als prettiger ervaren dan applicaties die deze visuele feedback niet geven.

Bonusargument: Perfecte match met Laravel

Zoals gezegd werken we bij Way2Web met het Laravel framework voor backend development. Vue.js maakt onderdeel uit van alle officiële Laravel projecten waardoor de ontwikkelingen van beide frameworks op elkaar worden afgestemd. De samenwerking en integratie is dan ook optimaal. Dit merk je aan de werking van je applicatie maar ook aan de snelheid van opleveren. Win-win dus.

Vue.js wint wereldwijd nog steeds aan populariteit en blijft zich ontwikkelen. Zeker in combinatie met Laravel is dit framework dan ook onze favoriet. Wil je meer weten over de applicaties die we met Vue.js en Laravel ontwikkeld hebben, kijk dan eens naar de cases van bijvoorbeeld Syncasso en BouwAanvoerders.

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?