Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Dagmar Ingelse Leestijd 3 min.

Way2Web is vanaf vandaag P.E.T.-vrij!

Vandaag tekenen wij de heuse P.E.T. FREE Pledge van Dopper. Een geweldig initiatief om drinkwater te gebruiken in plaats van vervuilende plastic waterflesjes op de werkvloer – vanaf nu ook bij Way2Web.

Wij zijn 'in'!

Vandaag, 22 november 2016, tekenen wij de heuse P.E.T. FREE Pledge van Dopper. Je kent het wel, het designwaterflesje en geweldige initiatief om drinkwater te gebruiken in plaats van vervuilende plastic waterflesjes.

Ook Spotify, Bever en Design Thinking Center hebben met ons de Pledge getekend voor een P.E.T-vrije werkplek!

Wat betekent P.E.T. FREE?

Voor de productie van 1 flesje bronwater wordt 0,25 liter olie en 3 liter water verbruikt. In Nederland alleen al, worden per dag ongeveer 500.000 flesjes water verkocht. Eenmaal in het leven levert PET nog meer ellende op, want P.E.T. komt met eigen vervoer wat een enorme CO2 uitstoot veroorzaakt. Maar liefst 80% van de waterflesjes belandt direct na gebruik in de prullenbak, of nog erger: náást de prullenbak en in de natuur.

Ook wij zijn dus niet blij met P.E.T. waterflesjes, de plastic ondingen die veel milieuschade veroorzaken, terwijl het beste water gewoon uit de kraan komt. Daarom willen wij samen met andere vooruitstrevende werkgevers een nieuwe standaard zetten, die van de P.E.T. FREE workspace en misschien ooit zelfs die van een P.E.T. FREE society.

Waarom doen wij mee?

Wij geloven dat we samen de wereld beter kunnen maken en dat het beste water gewoon uit de kraan komt. Daar hebben we geen plastic voor nodig, slechts een glas of een Dopper!

We doen mee aan dit initiatief omdat:

  • We vinden dat we als werkgever een plicht hebben om het goede voorbeeld te geven
  • Het een kleine moeite is om het milieu (veel) minder te belasten
  • Het geweldig is dat bedrijven als Dopper dergelijke initiatieven ontplooien, en we hen willen steunen

Way2Web als P.E.T.-vrije werkplek

In praktijk betekent P.E.T. FREE worden dat onze collega’s water drinken uit de kraan. Er worden geen plastic waterflesjes en -koelers meer ingekocht en we gebruiken alleen glazen of Doppers voor gebruik op de werkvloer. Ook kopen we geen supermarktproducten meer die niet in een herbruikbare plastic fles zitten, zoals sinaasappelsap.

Meer over het initiatief

De P.E.T. FREE-workspace is een initiatief van Dopper om de bewustwording op de werkvloer rondom plastic waterflesjes te verhogen.

Meer weten of ook meedoen?
Kijk dan op www.petfree.nl

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?