Meer informatie Ja, ik geef toestemming

Gestructureerde aanpak

Succesvolle ICT-oplossingen in vier stappen

Werkwijze

1. Projectinitiatie (kennismaking)

De projectinitiatie is veel meer dan een kennismaking. We luisteren goed naar uw idee en stellen vragen als:

  • Hoe ziet uw organisatie en het bedrijfsmodel eruit? (situatieomschrijving)
  • Welk probleem wilt u graag opgelost zien? (klantvraag)
  • Wanneer is het project wat u betreft succesvol? (projectdoelstelling)

Tijdens dit gesprek delen we onze gedachten direct met u . De sessie is erop gericht om elkaar écht te begrijpen en gaat dus zo min mogelijk over technische zaken. Na afloop ontvangt u van ons een uitgewerkt document dat als basis dient voor het vervolg: de bedrijfskundige analyse.

2. Bedrijfskundige analyse

Om uw ideeën voor een online toepassing, maar ook de bedrijfsmatige context daarvan, goed in kaart te brengen zijn er twee mogelijkheden.

Wanneer u zelf een goed idee heeft waarin een online applicatie centraal staat, gaan we in een requirements workshop intensief aan de slag om uw wensen en eisen zo scherp mogelijk boven water te krijgen.

Het resultaat wordt samengevat in een transparante roadmap en een duidelijke begroting. U weet dan precies wat u mag verwachten en op welk tijdstip.

Wanneer u de processen en resultaten van uw organisatie wilt verbeteren is het belangrijk dat applicaties, systemen en koppelingen goed op elkaar afgestemd zijn. Met de IST-SOLL-GAP analyse lichten we uw bedrijfsprocessen door.

IST: Hoe werkt u nu?
SOLL: Hoe zou u willen of moeten werken?
GAP: Hoe kan software daarbij ondersteunen en in welke fases implementeren we die?

3. (Technische) realisatie

We werken in een aantal korte, overzichtelijke en duidelijk gedefinieerde sprints naar het gewenste eindresultaat.

We gebruiken hierbij state-of-the-art tools en methodieken om u nog beter vooruit te helpen. Zo wordt alle opgeleverde code gereviewed en gebruiken we geautomatiseerde testsoftware. Alles om de kwaliteit van uw websysteem te waarborgen.

Idee voor een webapplicatie? Zo maakt u een ijzersterke briefing: Download whitepaper

4. Blijvend resultaat behalen

Na de eerste oplevering van uw webapplicatie, webportaal of website begint eigenlijk het echte werk pas. Dan is het namelijk van belang dat de applicatie ook de afgesproken doelstellingen behaalt.

Een vaste contactpersoon binnen Way2Web begeleidt u in het gebruik van de oplossing. Ook hebben we regelmatig contact om zaken bij te sturen en u zo verder te helpen. Daarbij hopen we natuurlijk dat de oplossing zo succesvol is, dat we deze samen kunnen doorontwikkelen. Dat lukt ons trouwens aardig – bijna 80% van onze opdrachten komt namelijk van bestaande klanten!

Meer over Applicatiebeheer