Meer informatie Ja, ik geef toestemming

Geen succesvolle applicatie zonder goede briefing

Vraag hier het gratis whitepaper aan

Meer dan 50% van alle IT-projecten faalt en vaak komt dat door een slechte voorbereiding. Een goede briefing maken voor de softwareontwikkelaar is van cruciaal belang. Maar hoe doe je dat? In dit whitepaper leggen we het in vier simpele stappen uit.

CTA Whitepaper - ijzersterke briefing

CTA Whitepaper
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zo wordt een goed idee een ijzersterke briefing

Met succes een webapplicatie realiseren? Zorg er dan om te beginnen voor dat je jouw idee vertaalt naar een goede briefing voor de softwareontwikkelaar. Anders is de kans groot dat je webapplicatie straks niet doet wat hij moet doen, te veel tijd en geld kost en te snel al weer aangepast moet worden.

We hebben een whitepaper gemaakt waarin je precies leest hoe je in 4 stappen je idee voor een online applicatie vertaalt in een goede briefing:

Icon notitie1. Begin met zorgvuldig formuleren wat je wilt, waarom en wie er bij betrokken zijn. Vergeet vooral niet aan te geven wat de minimale eisen voor succes zijn.

 

Icon Pen & Liniaal2. Daarna gaan we schetsen. Breng letterlijk in beeld wat het werkproces is en uit welke stappen dat bestaat. Krijg je het niet logisch uitgetekend? Dan is de kans groot dat er iets niet klopt. Goed dat je daar op tijd achter komt!

 

Icon Tandwielen3. Inventariseer vervolgens alle functionaliteiten die de webapplicatie zou kunnen hebben. Hou je vooral niet in – schrappen komt later wel.

 

Icon - Vinkje4. Geef tot slot voor iedere functionaliteit aan of deze onmisbaar, zeer gewenst, leuk maar niet echt nodig, of meer iets voor een volgend project is. Zo werk je toe naar een ‘slim en slank’ product waardoor je eerder kunt starten, minder risico loopt en ook nog bespaart op kosten.

 

Wil je het whitepaper downloaden? Laat dan in de groene balk boven dit bericht je e-mailadres achter en je ontvangt het whitepaper direct in je Postvak IN.

 

Merijn Everaarts

 

 

 

 

Dopper Logo

“Dopper is een social enterprise. Winst is niet ons doel, maar een betere wereld wel. Als wij die ambitie waar willen maken, moeten onze IT-oplossingen gewoon van topkwaliteit, slim en schaalbaar zijn. Daar wil ik niet steeds over hoeven nadenken. Way2Web begrijpt dat en heeft bewezen te kunnen leveren.”

Merijn Everaarts, Founder en CEO van Dopper