Meer informatie Ja, ik geef toestemming
Door Dani Prozee Leestijd 1 min.

Geen succesvolle applicatie zonder ijzersterke briefing

Slim idee voor een webapplicatie? Maak er een succes van.
In 4 stappen zorg je voor een ijzersterke briefing van je softwareontwikkelaar.

Whitepaper - Goed idee voor een webapplicatie? Zo maak je een ijzersterke briefing!

Meer dan 50% van alle IT-projecten faalt en vaak komt dat door een slechte voorbereiding. Een goede briefing maken voor de softwareontwikkelaar is van cruciaal belang. Maar hoe doe je dat? In dit whitepaper leggen we het in vier simpele stappen uit.

Whitepaper aanvragen:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zo wordt een goed idee een ijzersterke briefing

Met succes een webapplicatie laten maken? Zorg er dan om te beginnen voor dat je jouw idee vertaalt naar een goede briefing voor de softwareontwikkelaar. Anders is de kans groot dat je webapplicatie straks niet doet wat hij moet doen, te veel tijd en geld kost en te snel al weer aangepast moet worden.

Lees in de onderstaande vier stappen hoe je jouw idee kan vertalen. Liever een visueel beeld? Dat kan ook, bekijk de video over een IJzersterke briefing hiernaast.

Wijzen

Icon Notitie1. Begin met zorgvuldig formuleren wat je wilt, waarom en wie er bij betrokken zijn. Vergeet vooral niet aan te geven wat de minimale eisen voor succes zijn.

 

Icon Pen & Liniaal2. Daarna gaan we schetsen. Breng letterlijk in beeld wat het werkproces is en uit welke stappen dat bestaat. Krijg je het niet logisch uitgetekend? Dan is de kans groot dat er iets niet klopt. Goed dat je daar op tijd achter komt!

Icon Tandwiel3. Inventariseer vervolgens alle functionaliteiten die de applicatie zou kunnen hebben. Hou je vooral niet in – schrappen komt later wel.

Icon vinkje4. Geef tot slot voor iedere functionaliteit aan of deze onmisbaar, zeer gewenst, leuk maar niet echt nodig, of meer iets voor een volgend project is. Zo werk je toe naar een ‘slim en slank’ product waardoor je eerder kunt starten, minder risico loopt en ook nog bespaart op kosten.

Group

“Dopper is een social enterprise. Winst is niet ons doel, maar een betere wereld wel. Als wij die ambitie waar willen maken, moeten onze IT-oplossingen gewoon van topkwaliteit, slim en schaalbaar zijn. Daar wil ik niet steeds over hoeven nadenken. Way2Web begrijpt dat en heeft bewezen te kunnen leveren.”

Merijn Everaarts, Founder en CEO van Dopper

Bent u klaar voor the next level?

De digitale transformatie biedt fantastische nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor uw onderneming, dat weet ik zeker. Als IT-specialist én ondernemer praat ik daar graag eens met u over verder. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zullen we een afspraak maken?